Finom, egyszerű vajas keksz. Ja és gyors is!
Hozzávalók:
- 120 g puha vaj
- 120 g cukor
- 1 tojás sárgája
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 200 g liszt
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
- 80 g aszalt sárgabarack (vagy tőzegáfonya, szilva, meggy, datolya, füge, ...)
A vajat jó habosra kevertem a cukorral, hozzáadtam a tojás sárgáját és a vanília kivonatot, még habosítottam együtt is a keveréket.
A lisztet összeszitáltam a szódabikarbónával és kézzel hozzágyúrtam a tojásos masszához. Folpackba csomagoltam a tésztát, fél órára hűtőbe tettem.
Folpack alatt nyújtom (4-5 mm vastagra) a tésztát, így nem kell lisztezni a tészta tetejét, és nem ragad a nyújtófára a tészta. 6 centis cakkos korongokat szaggattam, sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgattam.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt világosra sütöttem.
Viszonyításképp 24 db lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése