Ez a recept is egy barátnőmtől van.
Ő mindig nagy adagokban süti, pillanatok alatt elfogy!!!
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- fél kávéskanál sütőpor
- 125 g vaj
- 1 teáskanál só
- 1 dl tej
Töltelékhez:
- 125 g puha vaj
- 150 g finomra reszelt Pannónia sajt (nekem Trappista)
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál pirospaprika
A tésztát egyszerűen összegyúrjuk. Könnyen kezelhető, jól nyújtható tésztát kapuk amit lisztezett felületen nagyon vékonyra kell nyújtani. Én 25x50 cm-es lapot hozok ki belőle.
A töltelék hozzávalóit kézi mixerrel jól összekeverjük, kihabosítjuk már amennyire a sajt engedi.
Majd egyenletesen a kinyújtott tésztára kenjük.
Feltekerjük mint a beiglit, folpackba csomagoljuk és minimumum 3 órára mehet a hűtőbe. (de mehet egész éjszakára is)
Ahogy kivesszük a hűtőből, szeleteljük jó vékonyra, fektessük a kis szeleteket egy papírral bélelt sütőlemezre és előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt süssük világosra.
Erika! Így lesz!
Majd egyenletesen a kinyújtott tésztára kenjük.
Feltekerjük mint a beiglit, folpackba csomagoljuk és minimumum 3 órára mehet a hűtőbe. (de mehet egész éjszakára is)
Ahogy kivesszük a hűtőből, szeleteljük jó vékonyra, fektessük a kis szeleteket egy papírral bélelt sütőlemezre és előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt süssük világosra.
Utóiratként ez áll a recepten: Majd ha kihűlt, síelésre elvisszük.
Erika! Így lesz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése