Maradt egy kis darab sütőtököm a kuglófból. Ez a brownie elcsábította a tököt!
Én meg a sütőformát Tesómtól! Pedig névnapjára kapta!!! Óóóóó...
Hozzávalók: (24x24 cm formához - az enyém 24x21 centis)- 85 g vaj
- 115 g étcsokoládé
- 130 g cukor
- 2 nagy tojás
- 1 tk. vaníliakivonat
- 70 g liszt
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
- egy csipet só
- 80 g apró kockákra vágott étcsoki
Sütőtök krémhez:
- 200 g tisztított tök
- 2 evőkanál barna cukor
- 250 g mascarpone
Először a tisztított tök kockákat nagyon kevés olajon puhára pároljuk 2 evőkanál barna cukorral. Rúdmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a mascarponét is.
A csokit és a vajat óvatosan összeolvasztom. Hozzáadom a cukrot a tojásokat és a vaníliakivonatot majd jól kihabosítom a masszát. A lisztet összeszitálom a keserű kakaóporral, sóval, hozzáadom a csokidarabkákat, majd fakanállal (szilikon spatulával) könnyedén a csokimasszához keverem.
Sütőpapírral bélelt formába kanalazzuk a masszát. Erre jön a tökkrém, amit rásimítunk, majd a csokikrémmel "összeborzolunk".
Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt készre sül.
Én késsel csináltam |
Ezt sem szabad túl sütni, nehogy kiszáradjon, krémesnek kell maradnia!
Nem sokáig "élt", hamar kivégeztük. |
Az oviban is nagyon bevált!;)) Incsi-fincsi volt!!! Köszönjük a szponzorálást!!! :))
VálaszTörlés<3 <3 <3
TörlésFák fák fák fák fák de jól néz ki:) (bocsi a szombati film hatása..) Az Ildikó asszony is megsüti nekem!! (azt mondta..) ::)))
VálaszTörlésViszem a tepsit hogy mielőbb kóstolhasd!
TörlésNekem nem sikerült. AZ egész folyós maradt, nem lehet szeletelni, a sütőtökös krém túl sok, és az sem sül meg szilárdra, eláztatta a tésztát....
VálaszTörlésÓ, nagyon sajnálom...
VálaszTörlés