Nagyon finom, omlós!
Nekem 30 db lett. |
Hozzávalók:
- 15 dkg durvára darált zabpehely
- 10 dkg liszt
- fél kk szódabikarbóna
- 1/2 kk sütőpor
- 15 dkg vaj
- 1 tojás
- 4 ek barna cukor
- 2 ek cukor
- 1 tk fahéj
- 10 dkg csoki felaprítva
A csokival most menőztem! Darabolni szoktam keserű csokit! |
Elkészítés:
Egy mély tálban jól kihabosítani a vajat, a kétféle cukrot , a fahéjat és a tojást.
A két keveréket összevegyíteni, diónyi darabkákat formázni, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatni, kicsit kilapítani, hogy tallérforma legyen.
Előmelegített sütőben 190°C fokon 10-12 percig sütni.
Nem szabad túl sütni, kiszárítani!
Csók Evi anyu! Megsütöttem! =) Irtó fincsi lett! Már tovább is adtam a receptet így blogostól.=)
VálaszTörlésBogi! Örülök, hogy megsütötted és tetszett! A népszerűsítést is köszi! Puszillak! :)
TörlésKedves Angi!
TörlésTaktaharkányban és Miskolcon tovább fejlesztettük.
Müzlis zabpelyhet törünk össze. Nagyon finom! Köszönjük!
Nóri
Lenyúlom az ötletet! Kipróbálom! Köszi Nórikám!
TörlésHelló Angi!
VálaszTörlésAz én verzióm, mert, h kellett egy, mandula lisztet használtam hagyományos liszt helyett.
Hmmm..., nagyon finom!
Szuper recept!
Kriszti.
Ezt az ötletet is mentem!;)
Törlés