Avagy Kaiserschmarrn.
Először nem ezt a fajta császármorzsát tanultam meg, hanem a hagyományos grízes lisztből készültet.
De ez most már sokkal jobban ízlik!
Először nem ezt a fajta császármorzsát tanultam meg, hanem a hagyományos grízes lisztből készültet.
De ez most már sokkal jobban ízlik!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- csipet só
- 4 dl tej
- 250 g liszt
- 100 g cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 x 50 g vaj
- 50 g mazsola
- 1/2 dl rum
A leöblített mazsolát rumba áztatjuk. (Én ezt kihagyom, nem vagyok oda a mazsoláért...)
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat összedolgozzuk a tejjel, liszttel, cukorral, a citromhéjjal, és 50 g olvasztott vajjal, a mazsolával, végül beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
Én egy 36x24 centis tepsit betoltam a 180 fokra előmelegített sütőbe. Amikor a tepsi átmelegedett, felvette a sütő hőfokát, beledobtam a maradék 50 g vajat, majd belesimítottam a tésztát.
Mehet a sütőbe, kb. 15-18 perc alatt rezgősre kell sütni.
Egy húslapáttal elnegyedeljük a tésztát, mindet a sületlen oldalára fordítjuk, és további 10-12 percig sütjük. A kész tésztát még a tepsiben apró falatokra vagdaljuk.
A kis tésztadarabokat tányérra halmozzuk és lekvárral vagy vaníliasodóval kínáljuk.
Közeleg a tél, itt vannak az éjszakai mínuszok, talán jól is esik ez a kifejezetten "Hüttekaja"!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése