2013. október 2., szerda

Marcipános mini tortácskák mézes körtével

Érik a körte, potyog a fáról, muszáj minden nap enni belőle...
Ma ez jutott eszembe.




Hozzávalók:

  • 125 g liszt
  • 60 g hideg vaj
  • 50 g porcukor
  • 50 g darált mandula
  • 1 tojás sárgája
  • 1-2 evőkanál jéghideg víz
Ezekből a hozzávalókból gyors mozdulatokkal omlós tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva 30 percre betesszük a hűtőbe.

Marcipános töltelékhez:
  • 100 g marcipán massza
  • 100 g tejszín
  • 1 egész tojás
Az omlós tésztát 4 felé vágjuk, takaros körlappá nyújtjuk mindet, kibélelünk velük 4 db 12 centis tartelette formát. Előmelegített sütőben légkeveréssel 180 fokon 10 percig elősütjük a kosárkákat. 

Közben előkészítjük a marcipán tölteléket:
A hozzávalókat botmixerrel simára pürésítjük és az elősütött tésztára öntjük. Az elkészült "marcipánpüré" nem tölti meg a tésztát, csak az alján lesz egy rétegben.



Visszatesszük a sütőbe, azonos hőfokon még 15 percig sütjük.

A kihűlt tortácskák tetejére körte kompótot készítünk. 4-5 nagyobb körtét hámozunk, magozunk, aprítjuk és 2 evőkanál vízzel, 2 "púpos" evőkanál mézzel, fél citrom levével, fahéjjal megpároljuk. 


A tortácskák tetejére halmozzuk.

Egy nem túl édes, de nagyon finom őszi sütemény lett belőle! Összesen 50 g cukorral és 2 evőkanál mézzel édesítve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin