Nagyon szép kápia paprikák kaphatók most mindenfelé. Most érdemes elkészíteni ezt a finom kenegetős krémet. Én Tücsitől kaptam a receptet!
Hozzávalók:
- 4 nagy kápia paprika (500 g volt egészben lemérve)
- 250 g feta sajt
- 1 kávéskanál chilipehely
- 3-4 evőkanál olívaolaj
A megmosott, szárazra törölt paprikákat előmelegített teflon serpenyőben jól megpirítjuk. Nyugodtan lehet feketedésig sütni, a héját úgyis eltávolítjuk.
Üvegtálba tesszük a sült paprikákat, folpackkal szorosan lefedjük, pihentetjük, így könnyebben lejön a héja.
10-15 perc múlva felezzük a paprikákat, kikaparjuk a magokat, lehúzzuk a héját, botmixerrel pürésítjük.
10-15 perc múlva felezzük a paprikákat, kikaparjuk a magokat, lehúzzuk a héját, botmixerrel pürésítjük.
Ha kihűlt a paprikapüré, fűszerezzük egy kis chilivel, hozzáadjuk az olívát és simára keverjük a fetával. Mivel a feta sós, nem szoktam hozzáadni több sót. De mindenki kóstolgassa, fűszerezze ízlése szerint!
Nekünk pirítóssal ízlik a legjobban!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése