Ritkán sütök sima fehér kenyeret. De ha szalonnát sütünk, akkor ez a kenyér készül!
Hozzávalók:
- 2 dl víz
- 0,7 dl tej
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- csipet aszkorbinsav
- 2 evőkanál burgonyapehely
- 200-250 g előtészta
- 300 g liszt
- 1 teáskanál cukor
- 10 g friss élesztő
A hozzávalókat ebben a sorrendben bekészítem a kenyérsütőgépbe, 20 perces programmal rugalmas tésztává áll össze. Kiveszem a gépből, kelesztőtálba teszem, ráteszem a tetőt és duplájára kelesztem. Lisztezett pultom kézzel kilapogatom a tésztát majd hosszúkás kenyérré formázom. Hosszúkás lisztezett kenyérkosárba teszem.
Konyharuhával letakarva ismét duplájára kelesztem. Óvatosan sütőlemezre fordítom a megkelt tésztát, éles késsel bevágom a tetejét és még 15 percig pihentetem míg szépen kinyílik a tészta.
Előmelegített gőzös sütőben 220 fokon az én sütőmben körülbelül 40-45 perc alatt sült szép pirosra.
A recept Limarától van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése