Hétvégén ünnepeltünk.
Születésnapok, névnap. Evi kedvenc névnapi tortáját készítettem. Évekkel ezelőtt email-ben küldte át Lila füge receptjét, hogy ez pont jó lenne neki...
Azóta ezt kapja névnapjára!
Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy 28 centis formában sütöttem és a krém mennyiségét feleztem.
Hozzávalók a tésztához:
- 250 g liszt
- 300 g cukor
- 120 g keserű kakaópor
- 1 teáskanál (foszfátmentes) sütőpor
- 1 csipet só
-------------------------------------------------------
- 2,5 dl víz
- 2 dl kefir
- 2 dl olaj
- 3 egész tojás
A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban, a folyékony hozzávalókat egy kisebb tálban összekeverem. Majd spatulával összevegyítem a kettőt.
Sütőpapírral kibéleltem egy 28 centiméteres sütőformát és a tészta felét beleöntöttem.
Előmelegített sütőben 160 fokon 30 percig sütöttem.
Rácsra tettem a kisült piskótát, még egyszer kibéleltem a formát sütőpapírral, majd a maradék tésztát is kisütöttem.
Míg sült a tészta elkészítettem a torta tetejére a
csokoládé ganázst:
- 50 g keserűcsoki
- 0,5 dl tejszín
A tejszínt felforralom, a csokidarabkákat beleszórom és homogénre keverem. Hagyom hűlni.
Krémhez:
- 125 g Philadelphia krémsajt
- 2,5 dl habtejszín
- 30 g porcukor
- 8 db Oreo keksz
A natúr krémsajtot a porcukorral habosra kevertem.
A tejszínt habosra vertem és több részletben a sajtkrémhez kevertem.
A kekszeket apróra vagdaltam.
Most nagyon szerettem volna, hogy a töltelék fehér maradjon, így nem vegyítettem bele a darabolt kekszet a krémbe... Sajnos. Ugyan nagyon szép lett a torta, de a teteje szeletelésnél levált. Nem tudott hozzátapadni a krémhez, mert ott voltak a kis kekszdarabkák!
Így azt tudom mondani, hogy a sajtkrémbe keverjük bele a keksz darabkákat, töltsük meg a piskótákat és kenjük meg a tetejét a csoki ganázzsal. Díszítsük mini oreoval.
Oreo rajongók előnyben! Lánykám imádja!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése