2013. június 9., vasárnap

Epres piskóta szelet

Ezt az epres finomságot eredetileg hagyományos gyümölcstorta formában szoktam sütni. De túl gyakran kell sütnöm, na meg a gyerekeim azt mondták, hogy hagyjam már a formaságokat, süssek már "rendes" adagokat! 
Így átszámítottam Anyósomtól örökölt családi receptet mély gáztepsi mérethez.

Epres piskóta szelet
Hozzávalók:

  • 5 db egész tojás
  • 250 g porcukor
  • 180 g rétesliszt
---------------------------------------
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 600-800 g eper
  • 3 csomag piros tortabevonó zselé

1. A gáztepsit vajazzuk, lisztezzük.

2. A tojásokat a porcukorral fehéredésig keverjük. 

(Jó sok levegőt kell belejuttatni és akkor nem kell a tésztába sütőpor! Ha nem vagytok biztosak a robototokban, akkor lehet 1 késhegynyi sütőport keverni a lisztbe.)

3. Gumispatulával keverjük a tojásos masszához az átszitált lisztet.

4. Tepsibe öntjük a masszát, előmelegített sütőben 200 fokon 10-15 perc alatt világosra sütjük.

5. Előírás szerint megfőzzük a pudingot, a kihűlt piskótára öntjük, hagyjuk kihűlni.

6.  A mosott, lecsepegtetett epret szeleteljük, a puding tetejére rakosgatjuk.



7. Az előírás szerint megfőzött tortazselével bevonjuk a sütinket.




Hagyományos  30 cm-es gyümölcstorta formához szükséges mennyiség:
  • 2 egész tojás
  • 100 g porcukor
  • 70 g rétesliszt
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • kb:300-400 g eper
  • 1 cs. tortabevonó zselé
Az elkészítése ugyan az mint fent! 

1 megjegyzés:

LinkWithin