Ezt az epres finomságot eredetileg hagyományos gyümölcstorta formában szoktam sütni. De túl gyakran kell sütnöm, na meg a gyerekeim azt mondták, hogy hagyjam már a formaságokat, süssek már "rendes" adagokat!
Így átszámítottam Anyósomtól örökölt családi receptet mély gáztepsi mérethez.
Epres piskóta szelet |
- 5 db egész tojás
- 250 g porcukor
- 180 g rétesliszt
---------------------------------------
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 600-800 g eper
- 3 csomag piros tortabevonó zselé
1. A gáztepsit vajazzuk, lisztezzük.
2. A tojásokat a porcukorral fehéredésig keverjük.
(Jó sok levegőt kell belejuttatni és akkor nem kell a tésztába sütőpor! Ha nem vagytok biztosak a robototokban, akkor lehet 1 késhegynyi sütőport keverni a lisztbe.)
3. Gumispatulával keverjük a tojásos masszához az átszitált lisztet.
4. Tepsibe öntjük a masszát, előmelegített sütőben 200 fokon 10-15 perc alatt világosra sütjük.
5. Előírás szerint megfőzzük a pudingot, a kihűlt piskótára öntjük, hagyjuk kihűlni.
6. A mosott, lecsepegtetett epret szeleteljük, a puding tetejére rakosgatjuk.
7. Az előírás szerint megfőzött tortazselével bevonjuk a sütinket.
Hagyományos 30 cm-es gyümölcstorta formához szükséges mennyiség:
- 2 egész tojás
- 100 g porcukor
- 70 g rétesliszt
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- kb:300-400 g eper
- 1 cs. tortabevonó zselé
Az elkészítése ugyan az mint fent!
nyam-nyam
VálaszTörlés