2012. október 20., szombat

Kínai mogyorós csirke

Pár éve főzöm ezt a könnyen elkészíthető, gyors ételt. Mindenki kedvence. Még azé is, aki esetleg nem annyira kedveli a kínai kaját!
Stahl: Gyors szárnyas ételek c. könyvéből van a recept. 

Nem túl jó kép, lámpafénynél kicsit fakó!


Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1,5 ek. étkezési keményítő
  • 1 tojásfehérje
  • 2 friss, piros chilipaprika
  • 1 csomag újhagyma
  • 10 dkg pirított sós mogyoró
  • 1 kávéskanál barna cukor
A szószhoz:
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 púpos kávéskanál őrölt gyömbér (én ezt kihagyom)
  • 1,5 dl víz
A szószhoz mindent összevegyítünk.

A csirkemellet csíkokra vágjuk, enyhén sózzuk (sós a mogyoró és a szójaszósz is!!!), borsozzuk, megforgatjuk az étkezési keményítőben.
A tojásfehérjét villával felverjük, azt is hozzákeverjük a csirkéhez. Félretesszük.

A chilit és az újhagymát karikára vágjuk, a mogyorót durvára törjük.

Nehéz eltalálni mennyi chili menjen bele!

Egy wokban 2 evőkanál olajon 1 kávéskanál barna cukorral több részletben hirtelen kisütjük a csirke csíkokat. A megsült csirkéhez adjuk a szószt, a mogyorót, a hagymát és a chilit. Pár percig kevergetve összepirítjuk az ételt. 
(Nekem valahogy mindig beissza a sok keményítő a vizet, száraz egy picit. Ezért szoktam hozzá utólag adni a főzés végén plusz 1-2 dl vizet.)

Finomabb, mint ahogy kinéz!

Sült tésztával kínálom.
A kifőtt spagettit serpenyőben olajon egy picit átpirítom, közben szójaszószt öntök hozzá. Rizzsel is finom!

2 megjegyzés:

  1. Névtelen14:45

    Megcsináltuk. Szenzációs, teljes volt a siker. Ma még egyszer megcsinálom, mert Edinának nem jutott. Na de minek csavarog...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te drága kis kukta!Olyan jó, hogy írsz! Örülök a sikereidnek, mert ez nekem is nagy-nagy siker!

      Törlés

LinkWithin