Pár éve főzöm ezt a könnyen elkészíthető, gyors ételt. Mindenki kedvence. Még azé is, aki esetleg nem annyira kedveli a kínai kaját!
Stahl: Gyors szárnyas ételek c. könyvéből van a recept.
Nem túl jó kép, lámpafénynél kicsit fakó! |
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1,5 ek. étkezési keményítő
- 1 tojásfehérje
- 2 friss, piros chilipaprika
- 1 csomag újhagyma
- 10 dkg pirított sós mogyoró
- 1 kávéskanál barna cukor
A szószhoz:
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál rizsecet
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 púpos kávéskanál őrölt gyömbér (én ezt kihagyom)
- 1,5 dl víz
A szószhoz mindent összevegyítünk.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, enyhén sózzuk (sós a mogyoró és a szójaszósz is!!!), borsozzuk, megforgatjuk az étkezési keményítőben.
A tojásfehérjét villával felverjük, azt is hozzákeverjük a csirkéhez. Félretesszük.
A chilit és az újhagymát karikára vágjuk, a mogyorót durvára törjük.
Nehéz eltalálni mennyi chili menjen bele! |
Egy wokban 2 evőkanál olajon 1 kávéskanál barna cukorral több részletben hirtelen kisütjük a csirke csíkokat. A megsült csirkéhez adjuk a szószt, a mogyorót, a hagymát és a chilit. Pár percig kevergetve összepirítjuk az ételt.
(Nekem valahogy mindig beissza a sok keményítő a vizet, száraz egy picit. Ezért szoktam hozzá utólag adni a főzés végén plusz 1-2 dl vizet.)
Sült tésztával kínálom.
A kifőtt spagettit serpenyőben olajon egy picit átpirítom, közben szójaszószt öntök hozzá. Rizzsel is finom!
Megcsináltuk. Szenzációs, teljes volt a siker. Ma még egyszer megcsinálom, mert Edinának nem jutott. Na de minek csavarog...
VálaszTörlésTe drága kis kukta!Olyan jó, hogy írsz! Örülök a sikereidnek, mert ez nekem is nagy-nagy siker!
Törlés