Pont olyan krémes és epres, amilyet szerettem volna!
Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín
- 3 dl tej (3,5 %-os)
- 1/2 vaníliarúd
--------------------------------------
- 5 tojás sárgája
- 5 evőkanál cukor
- 50 g fehércsoki
--------------------------------------
- 250 g eper
- 3 evőkanál cukor
- 1/2 citrom leve
A tejszínt, a tejet a vaníliarúddal felforraljuk, félrehúzzuk.
A tojás sárgákat az 5 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük majd a tejszínhez adjuk és visszatesszük a tűzre. A csokit is hozzáadjuk és alacsony lángon folytonos keveréssel sűrítjük.
Az epret a cukorral és a citrommal összeturmixoljuk és felfőzött krémhez adjuk, simára keverjük.
A kész krémet kihűtjük, hűtőben legalább 4-6 órát hűtjük mielőtt fagyi gépbe töltjük.
Géppel 20-30 perc alatt elkészül a fagyi.
Nagyon finom krémes fagyi lett belőle!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése