Olaszország ihlette Piadinát, vagyis lepénykenyeret készítettünk vacsorára. Evi a tésztát készítette, sütötte én a töltelékért voltam felelős. Tonhalast szerettem volna, de lapult egy kis csirkemell a hűtőben, így almás csirkés lett. De bármivel lehet tölteni!
Hozzávalók a tésztához:
- 250 g liszt (esetünkben 100 g teljes őrlésű tönköly és 150 g sima)
- 125 ml víz
- 1 kávéskanál só
Töltelékhez:
- 250 g apró kockára vágott sózott, borsozott csirkemell-olajon kisütve
- 1 alma-hámoztuk, reszeltük
- 100-150 g reszelt sajt
- 1 fej aprított hagyma-pirosra megsütve
A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk, 2 részre osztjuk és kb: 18-20 centis körré nyújtjuk.
A kinyújtott tésztát felforrósított teflon serpenyőben zsiradék nélkül minkét oldalukon megsütjük. Percek alatt kész, figyeljük!
Elég vékonyka lesz a tészta, de szépen fel lehet vágni, a tölteléket belerakosgatni, azon melegében megenni!
Olaszországban kontaktgrillben össze szokták sütni.
Friss zöldségekkel gyors vacsora!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése