2013. december 24., kedd

Püspökkenyér

Az idei adventi bazáron ettem ilyen sütit a Katicabogár Waldorf oviban. Elkértük a receptet, beépítettem a receptjeim közé. Evi megsütötte, ilyen szép lett!


Hozzávalók:
  • 100 g teljes kiőrlésű liszt (búza és tönköly vegyesen)
  • 100 g fehér liszt
  • 100 g darált dió
  • 300 g vegyes aszalt gyümölcs (mazsola, áfonya, szilva, sárgabarack, kandírozott narancshéj)
  • 1,5 dl méz
  • 50 g török-mogyoró
  • 50 g aprított csoki
  • egy-egy csipet fahéj, szegfűszeg, só
  • 1 ek szódabikarbóna 
  • vaj a sütőforma kikenéséhez

A hozzávalókat egy nagy tálban víz (kb.:1,5 dl) hozzáadásával jó alaposan kikeverjük, majd kivajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük és előmelegített sütőben 150 fokon légkeveréssel 1 órát sütjük.


Ízletes, szaftos, csupa gyümölcs...

BOLDOG KARÁCSONYT!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin