Mostanában olyan borongós, esős időre ébredünk, hogy eszembe jutott ez a finom kenegetős krém. Nem csak télen jó ezt a finomságot enni!
Hozzávalók:
- 300 g libatöpörtyű (vagy sertéstöpörtyű!)
- 3 főtt tojás
- 1 evőkanál mustár
- 1 fej lilahagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem (finomra vágva)
- só, bors ízlés szerint
A töpörtyűt ledaráljuk, majd hozzákeverjük a mustárt, az aprított tojásokat, a finomra vágott lilahagymát és a karikára szeletelt újhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a petrezselymet.
Ez a felturbózott töpörtyűkrém sokkal lazább, mondhatom "könnyebb", mint a sima változat.
A mellé tálalt kenyér is jön hamarosan!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése