Régen, amikor tavasszal megjelent az új karalábé, töltve szerettem a legjobban. Most már inkább főzeléket készítek belőle.
Hozzávalók a húsgombóchoz:
- 500 g darált hús (csirke v. sertés)
- 1 tojás
- 150 g rizs
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 5 karalábé (összesen kb: 1 kg)
- 2 dl tejföl
- 2 csapott evőkanál liszt
- só, bors
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 2-3 evőkanál olaj
A gombócokhoz először az aprított hagymát a zúzott fokhagymával egy kevés olajon megdinszteltem, hagytam egy kicsit hűlni, majd az összes hozzávalóval összekevertem. Félre tettem, később apró gombócokat formáztam belőle.
A tisztított, hasábokra vágott karalábét az olajon rövid ideig átpirítottam, felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepte. Sóztam, borsoztam, forrás után az apró gombócokat beleraktam.
Amikor a gombócok megfőttek, a tejfölben elkevert liszttel behabartam és az apróra vágott petrezselyemmel megszórtam.
Könnyű tavaszi fogás, kár hogy nálunk a családban nem szereti mindenki.
Könnyű tavaszi fogás, kár hogy nálunk a családban nem szereti mindenki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése