"Sikerült" 1 kg teljesen éretlen szilvához hozzájutnom!
Nyersen enni nem lehetett, gondoltam sülve jó lesz!
Hozzávalók:
- 600 g szilva, mag nélkül mérve
- 5 egész tojás
- 1 csipet só
- 230 g porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat (vagy 2 cs. vaníliás cukor)
- 250 g lágy vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 250 g liszt
- 2 evőkanál rum
- fahéjas porcukor a szóráshoz
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket 130 g porcukorral és 1 csipet sóval jó habosra felverjük.
A maradék 100 g porcukrot habosra keverjük a puha vajjal, a rummal, majd egyenként a tojások sárgájával, végül a reszelt citromhéjjal.
Gumispatulával a vajas masszához adjuk a felvert habot, majd több részletben hozzákeverjük a lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (36x24 centisbe) öntjük a tésztát, a tetejére rakosgatjuk a mosott, magozott, negyedelt szilvát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütjük. Mindenki figyelje, át kell sülnie a tésztának. Ha nagyon pirul a teteje, alufóliával le kell takarni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése