Ja! Hogy mindjárt karácsony?
Ideje a sütikre is gondolni! Idén is vegyesen sütöttem, hozom a recepteket! Elsőként a marcipános rozetta jön.
Hozzávalók a tésztához:
- 300 g vaj
- 150 g cukor
- 3-4 púpozott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 5 tojás sárgája
- 300 g liszt
A töltelékhez:
- 150 g marcipánmassza (a dr. Oetker pont annyi)
- kb.: 50 g lekvár (málna, eper, barack...)
- 1 evőkanál likőr, a lekvárhoz passzoló, pl.:málna lekvár, málna likőr (elhagyható)
A puha vajat a cukorral és a kakaóporral jó habosra kikeverjük, majd a tojásokkal még egyenként is jól kihabosítjuk. Hozzászitáljuk a lisztet, jól összedolgozzuk. Olyan finom krémes masszát kapunk, mintha valami trüffeles süti tölteléke lenne:))
Csillagcsöves habzsákba kanalazzuk a tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomkodunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb.: 8-10 perc alatt megsütjük.
Amíg hűlnek a kis kakaós kupolák, kikeverjük a puha marcipánt a lekvárral és a likőrrel. Azért írtam körülbelülire a lekvárt, mert annyit kell adni a marcipánhoz, hogy kiskanállal jól adagolható nem híg masszát kapjunk.
Két kis kakaós korongot összeragasztunk a töltelékkel, a tetejüket megszórjuk kakaóporral.
Mehetnek a sütis dobozba!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése