2013. július 9., kedd

Krémes eperfagyi

Pont olyan krémes és epres, amilyet szerettem volna!


Hozzávalók:
  • 2 dl habtejszín
  • 3 dl tej (3,5 %-os)
  • 1/2 vaníliarúd
--------------------------------------
  • 5 tojás sárgája
  • 5 evőkanál cukor
  • 50 g fehércsoki
--------------------------------------
  • 250 g eper
  • 3 evőkanál cukor
  • 1/2 citrom leve
A tejszínt, a tejet a vaníliarúddal felforraljuk, félrehúzzuk.
A tojás sárgákat az 5 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük majd a tejszínhez adjuk és visszatesszük a tűzre. A csokit is hozzáadjuk és alacsony lángon folytonos keveréssel sűrítjük. 
Az epret a cukorral és a citrommal összeturmixoljuk és felfőzött krémhez adjuk, simára keverjük.
A kész krémet kihűtjük, hűtőben legalább 4-6 órát hűtjük mielőtt fagyi gépbe töltjük.


Géppel 20-30 perc alatt elkészül a fagyi.

Nagyon finom krémes fagyi lett belőle!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin