2014. december 24., szerda

Borleves

A halászlé mellett, borleves is készül minden karácsonykor. Sokan ülünk asztalhoz, nem mindenki szereti a halat. Jó alternatívának indult, hagyomány lett belőle.

Hozzávalók:

  • 1 üveg (750 ml ) édes fehér bor-nálunk Tokaji Fordítás-Török Béla Mádi borásztól
  • narancshéj
  • citromhéj
  • 1 vaníliarúd
  • szegfűszeg
  • szegfűbors
  • egy darabka fahéj
  • 1 csipet só
  • 100 g cukor
  •  0,5 l tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl habtejszín
Tálaláshoz:
  • felvert habtejszín
  • pirított mandulapehely
A bort forraljuk össze a fűszerekkel.



A tejet is forraljuk fel, keverjük hozzá a pudingport, a tejszínt, majd szűrjük bele a fűszeres bort. 
Forraljuk össze a levest. 
Tálaljuk felvert tejszínhabbal, mandulapehellyel.
Langyosan a legfinomabb!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin