2014. január 23., csütörtök

Ropogós sajtos csiga

Ez a recept is egy barátnőmtől van.
 Ő mindig nagy adagokban süti, pillanatok alatt elfogy!!!


Hozzávalók:
  • 250 g liszt
  • fél kávéskanál sütőpor
  • 125 g vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 dl tej
Töltelékhez:
  • 125 g puha vaj
  • 150 g finomra reszelt Pannónia sajt (nekem Trappista)
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál pirospaprika
A tésztát egyszerűen összegyúrjuk. Könnyen kezelhető, jól nyújtható tésztát kapuk amit lisztezett felületen nagyon vékonyra kell nyújtani. Én 25x50 cm-es lapot hozok ki belőle. 


A töltelék hozzávalóit kézi mixerrel jól összekeverjük, kihabosítjuk már amennyire a sajt engedi.
Majd egyenletesen a kinyújtott tésztára kenjük.




Feltekerjük mint a beiglit, folpackba csomagoljuk és minimumum 3 órára mehet a hűtőbe. (de mehet egész éjszakára is)





Ahogy kivesszük a hűtőből, szeleteljük jó vékonyra, fektessük a kis szeleteket egy papírral bélelt sütőlemezre és előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt süssük világosra. 




Utóiratként ez áll a recepten: Majd ha kihűlt, síelésre elvisszük.


Erika! Így lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin