2014. december 16., kedd

Dupla csokis isler

Ez egy egyszerű linzer, tejszínes keserű csoki töltelékkel. 
Idei Nők lapja konyhás recept.



Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 125 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 2 tojássárgája
Töltelékhez:
  • 100 g étcsoki
  • 100 g vaj
  • 1 dl hideg tejszín
Bevonáshoz:
  • 250-300 g fehér csoki
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. 
A hideg tésztát lisztezett felületen folpack alatt nyújtsuk vékonyra, szaggassuk ki 4-5 centi átmérőjű formával. Sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük világosra. 

A töltelékhez olvasszuk meg a csokit a vajjal együtt, hűtsük ki. Amíg hűl a csoki, verjük kemény habbá a tejszínt majd forgassuk össze őket, kész a töltelék. 
Két tésztakorong közé kenjünk a csokikrémből, olvasztott fehér csokiba mártsuk meg, díszítsük tetszőlegesen cukorral, ... 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin