2014. december 12., péntek

Marcipános rozetta

Ja! Hogy mindjárt karácsony?
Ideje a sütikre is gondolni! Idén is vegyesen sütöttem, hozom a recepteket! Elsőként a marcipános rozetta jön.



Hozzávalók a tésztához:

  • 300 g vaj
  • 150 g cukor
  • 3-4 púpozott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 5 tojás sárgája
  • 300 g liszt
A töltelékhez:
  • 150 g marcipánmassza (a dr. Oetker pont annyi)
  • kb.: 50 g lekvár (málna, eper, barack...)
  • 1 evőkanál likőr, a lekvárhoz passzoló, pl.:málna lekvár, málna likőr (elhagyható)
A puha vajat a cukorral és a kakaóporral jó habosra kikeverjük, majd a tojásokkal még egyenként is jól kihabosítjuk. Hozzászitáljuk a lisztet, jól összedolgozzuk. Olyan finom krémes masszát kapunk, mintha valami trüffeles süti tölteléke lenne:))



Csillagcsöves habzsákba kanalazzuk a tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomkodunk. 



Előmelegített sütőben 180 fokon kb.: 8-10 perc alatt megsütjük.

Amíg hűlnek a kis kakaós kupolák, kikeverjük a puha marcipánt a lekvárral és a likőrrel. Azért írtam körülbelülire a lekvárt, mert annyit kell adni a marcipánhoz, hogy kiskanállal jól adagolható nem híg masszát kapjunk. 
Két kis kakaós korongot összeragasztunk a töltelékkel, a tetejüket megszórjuk kakaóporral.



Mehetnek a sütis dobozba!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin