Avagy (francia) fordított almatorta.
Ezt a sütit is jó régen tanultam. Mondhatom, hogy már családi recept lett belőle.
- 200 g liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 100 g hideg vaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 egész tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 1 csipet só
Továbbá:
- 80 g vaj
- 80 g cukor
- kb.: 1 kg alma
- őrölt fahéj
Addig meghámozzuk az almákat, félbe vágjuk, magházukat eltávolítjuk.
Egy lábasban vagy jénaiban a vajon a cukrot megkaramellizáljuk. A lényeg hogy olyan edényt válasszunk, amit majd a sütőbe is betehetünk! Nekem van egy 24 cm-es teflon lábasom, aminek a füle lepattintható. Ezt a tortát ebben szoktam sütni.
Megszórjuk őrölt fahéjjal, majd a kinyújtott tésztát rásimítjuk, villával megszurkáljuk.
Előmelegítette sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsül.
5 perc pihentetés után egy nagyobb átmérőjű tányért vagy tálat borítunk a sütőformára és egy határozott mozdulattal átfordítjuk a sütit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése