Hajtogatott, leveles pogácsa. Nincs meg gyorsan, kell az előkészület, de megéri a fáradtságot!
Volt itthon töpörtyű, kicsit túl vásároltam magam belőle, annyit nem bírtunk megenni. Pogácsának viszont pont elég volt!
Volt itthon töpörtyű, kicsit túl vásároltam magam belőle, annyit nem bírtunk megenni. Pogácsának viszont pont elég volt!
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 3 dkg élesztő
- 600 g liszt
- 1 csapott evőkanál só
- 120 g vaj
- 200 g főtt áttört burgonya
- 1 tojás
- kb. 2 dl tejföl
- 300 g darált tepertő
A tepertő kivételével az összes hozzávalóból tésztát gyúrok. Letakarom, majd fél órát pihentetem.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom és a töpörtyűvel megkenem.
Hajtogatom, majd letakarva fél órát pihentetem.
Következő nyújtás, hajtogatás, majd fél óra pihi..
Végül 1 cm vastagra kinyújtom (ez most több lett, így a sütőben a pogácsák jól el is dőltek!!!)
Szaggatásnál jól látszanak a rétegek. |
Berácsozom a tetejét, szaggatom. A pogácsákat felvert tojással megkenem, sütőpapírral bélelt tepsire ültetem méretes közökkel, mert sülés közben szépen megnőnek.
Előmelegített sütőben 200 fokon 16-18 perc alatt megsülnek.
Részeges pogácsák |
Kedves Inga!
VálaszTörlésNagyon guszta a pogácsád! Nagyon sok receptet átolvastam ma, mert a napokban én is szeretnék hasonlót sütni, de ennél a receptnél meg is állok. Köszönet érte :)
Külön gratulálok a minőségi fotókért!
Brigi
Brigi!
VálaszTörlésKöszi a hízelgő szavakat!
Kipróbált recept, biztos sikert aratsz vele, hajrá! :)