Kicsit sápadtan pirospaprika nélkül, diétásan, barna rizzsel.
Diétás rakott karfiol |
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 500 g darált hús
- 100 g barna rizs
- só
- bors
- őrölt szerecsendió
A karfiolt rózsáira szedjük, lobogó sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük.
A hagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük és egy kevés olíva olaj-vaj keveréken megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a húst. Zsírjára lepirítjuk, majd a rizst hozzáadjuk és felöntjük 2-3 dl vízzel. Fűszerezzük ízlés szerint.
Ha magába szívta a vizet, töltsünk utána, hogy ne legyen száraz. Körülbelül 30-35 perc múlva megfő a rizs.
Egy tűzálló tál aljára rakosgatjuk a karfiolt.
Ráhalmozzuk a húst.
Megszórjuk a sajtokkal.
Előmelegített sütőben 160 fokon 30-35 percig sütjük.
Nagyon jó reform recept. Öröm látni, hogy milyen egészséges ételek kerülnek ki a konyhádból. Mindenképp próbálok példát venni Rólad. Inkább Te taníthatnál engem a dietetikáról!
VálaszTörlésHallottál már a zöldségpárolóról? Ufo-nak becézzük a tankonyhán. Szupi egy találmány. 3 kis lábikója van és a lábasba beteszed, a vízszint felett tartja a zöldséget.
Vízben főzés alatt az értékes tápanyagok kioldódnak, ezzel az ufóval még értékesebbé teheted az hamit. Pl. ilyen rakott ételeknél is nagyon praktikus (meg minden olyannál ahol a főzőlevet nem használod).
Itt egy link:
http://www.dolcevitakonyha.hu/index.php/presto-zoldsegparolo-edeny-28-cm.html
Valóban be kéne szereznem egy ilyen kis szerkentyűt az biztos, hogy sokkal több tápérték marad a zöldségben! Köszi a linket!
TörlésHa van hasonló diétás ételrecepted, írj!