Van egy elég méretes kuglóf formám, ez a tésztamennyiség elveszett a formában...
Legközelebb dupla adagot kell kikeverni!
Hozzávalók:
- 180 g vaj
- 140 g finom szemű kristálycukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 3 egész tojás
- 100 g héj nélküli darált mandula
- 150 g liszt + 1 csapott teáskanál sütőpor
- 5 evőkanál tej
Elkészítés:
A vajat, cukrot és a vanília kivonatot jó habosra kikeverjük. Ez 7-8 perc legyen. Majd a tojásokat egyesével hozzáadjuk és szintén jól kikeverjük. Végül a lisztet a tejjel felváltva a masszához adjuk.
Vajazott, lisztezett formába öntjük.
150 fokon légkeveréssel 40 perc alatt kisül. Tű próba! A formában hagyjuk 10 percig, majd rácsra borítva várjuk míg kihűl. Porcukorszórást kaphat és narancsos mascarpone gombóccal tálaljuk.
Krémhez:
- 200 g mascarpone
- 1 evőkanál porcukor
- 1 (kezeletlen) narancs reszelt héja
- 1 narancs leve
Mixerrel kikeverjük, fagyis kanállal gombócokat adagolunk belőle a kuglóf mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése