Nagy kedvenc!
Nem mondom, hogy padlizsán szezon van, de még így is olcsóbb mint a hús.
Hozzávalók:
- 3 nagyobb padlizsán
- 150 g pecorino sajt (én Grana Padanot használtam)
- 3 nagy szelet (rozs)kenyér
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 egész tojás
- 1 teáskanál só
- morzsolt bazsalikom, kakukkfű, ... ízlés szerint
A padlizsánokat félbevágom, bevagdalom, sózom, borsozom, előmelegített sütőbe tolom.
200 fokon 40-45 perc alatt barnára sütöm.
Még melegen megszabadítom őket a héjuktól, szűrőbe teszem csöpögni, szikkadni. Pár méter konyhai törlőpapírt is elhasználok, hogy minél kevesebb nedvesség maradjon a sült padlizsán húsában. Sütésnél előny, így nem fröcsög!
A kenyérszeleteket felkockázom, morzsásra őrlöm késes robottal (turmixal?). Hozzáadom a padlizsánt, a reszelt sajtot, a tojást, a fokhagymát, a fűszereket és kézzel jól összekeverem mint egy fasírtot.
Kis gombócokat formázunk, forró olajban kisütjük. Vigyázzunk, mert hamar megég! Sütés közben mérsékeljük az olaj hőmérsékletét!
Spagettivel és paradicsomszósszal tálaljuk. Én 1 fej apróra vágott hagymát és 2- 3 gerezd zúzott fokhagymát egy kevés olívaolajon megfuttatok, ráöntök 2 doboz hámozott darabolt paradicsomkonzervet, fűszerezem (só, bors, bazsalikom, kakukkfű, oregánó, ...),majd jól összefőzöm.
Nom-nom-nom!!! :) Khmm-khmm ezen a héten még nem volt! ;) :P
VálaszTörlésMég nincs vége a hétnek... :))
Törlés