2013. február 25., hétfő

Sült padlizsángolyók paradicsomos spagettivel

Nagy kedvenc! 
Nem mondom, hogy padlizsán szezon van, de még így is olcsóbb mint a hús. 



Hozzávalók:

  • 3 nagyobb padlizsán
  • 150 g pecorino sajt (én Grana Padanot használtam)
  • 3 nagy szelet (rozs)kenyér
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál só
  • morzsolt bazsalikom, kakukkfű, ... ízlés szerint


A padlizsánokat félbevágom, bevagdalom, sózom, borsozom, előmelegített sütőbe tolom. 
200 fokon 40-45 perc alatt barnára sütöm.

Még melegen megszabadítom őket a héjuktól, szűrőbe teszem csöpögni, szikkadni. Pár méter konyhai törlőpapírt is elhasználok, hogy minél kevesebb nedvesség maradjon a sült padlizsán húsában. Sütésnél előny, így nem fröcsög!

A kenyérszeleteket felkockázom, morzsásra őrlöm késes robottal (turmixal?). Hozzáadom a padlizsánt, a reszelt sajtot, a tojást, a fokhagymát, a fűszereket és kézzel jól összekeverem mint egy fasírtot.



Kis gombócokat formázunk, forró olajban kisütjük. Vigyázzunk, mert hamar megég! Sütés közben mérsékeljük az olaj hőmérsékletét! 

Spagettivel és paradicsomszósszal tálaljuk. Én 1 fej apróra vágott hagymát és 2- 3 gerezd zúzott fokhagymát egy kevés olívaolajon megfuttatok, ráöntök 2 doboz hámozott darabolt paradicsomkonzervet, fűszerezem (só, bors, bazsalikom, kakukkfű, oregánó, ...),majd jól összefőzöm. 

2 megjegyzés:

  1. Nom-nom-nom!!! :) Khmm-khmm ezen a héten még nem volt! ;) :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nincs vége a hétnek... :))

      Törlés

LinkWithin