Ez egy nagyon egyszerű sütemény, könnyű elkészíteni, mutatós és nagyon finom!
De csak kezeletlen héjú, vegyszermentes narancsot használjatok hozzá!
Hozzávalók 24 cm-es piteformához
- 30 dkg narancs héjastól
- 15 dkg cukor
- 1,5 dl víz
A tésztához:
- 2 nagy tojás
- 10 dkg cukor
- 6 dkg olvasztott vaj
- 6 dkg darált dió, vagy mandula, vagy mogyoró
- 6 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
A narancsokat jól megmostam és kenyérszeletelővel jó vékony karikákra
vágtam. (Nekem 2 egész narancs volt 30 dkg.)
A vizet a cukorral felforraltam, a narancskarikákat beletettem és jó 10
percig főztem a szirupban.
A narancsot áttesszük egy 24 cm-es piteformába, a szirupot ráöntjük.
A tojásokat jó habosra keverjük a
cukorral. Hozzáadjuk a vajat, azzal is keverjük egy rövid ideig. Majd spatulával
vagy fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert diós lisztet.
A tésztát a narancs tetejére öntjük és előmelegített sütőben 180 °C fokon süssük 20-25 percig.
Hagyjuk 10 percig a formában, majd egy nagyobb tányért a formára borítva megfordítjuk a tortát, így a narancskarikák felülre kerülnek!
Nekem van egy 24 cm átmérőjű teflonos serpenyőm amit sütőbe is tehetek, így
a szirupfőzéstől a sütésig ebben eltudtam készíteni a sütit. Akinek nincs ilyen serpenyője, az kövesse a fenti utasításokat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése