Finom főzött, krémes, lágy, intenzív csokoládés! Nem csak csokoládés ízű, hanem valóban csokis is, hiszen csokiból készült!
Hozzávalók:
- 4 tojás sárgája
- 3-4 evőkanál kristálycukor
- 2 dl tejszín
- 3 dl tej
- 150 g keserű csoki
A tojások sárgáját és a cukrot fehéredésig keverem.
A tejet a tejszínnel felforralom, leveszem a tűzről, 1-2 percre félreteszem, majd óvatosan hozzácsorgatom a tojás sárgáját. Visszateszem a tűzre, közepes lángon kevergetem, míg kezd besűrűsödni, ekkor belekeverem a darabolt csokit. Addig keverem, míg felolvad a csoki. Hideg vízbe állítom a fazekat hogy mielőbb kihűljön. Ezután hűtőbe teszem pár órára (vagy egy éjjelre), és mehet a fagyigépbe, amiben 20-30 perc alatt krémesre fagy.
nyami.....ezt ki kell próbálni....:-D
VálaszTörlésHajráááá....!
TörlésNem fogsz csalódni :)