2013. június 17., hétfő

Töltött padlizsán


Sokan készítik, szeretik ezt az ételt. Ez az én egyszerű változatom, mi így szeretjük!



Hozzávalók:

  • 4 kisebb padlizsán
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 500 g darált hús
  • 1 hámozott darabolt paradicsom konzerv (240 g töltőtömegű)
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • friss bazsalikom levél
  • olasz fűszerkeverék
  • só, bors
  • 100-150 g reszelt sajt
A padlizsánokat félbevágom, kivájom a belsejüket egy kis peremet hagyva.
Az olajom megfuttatom az aprított hagymát, fokhagymát, rádobom a húst és egy kicsit megpirítom. Hozzáadom a padlizsánok húsát, a paradicsom konzervet, a sűrített paradicsomot és fűszerezem. Mikor puhára főtt a husi, megtöltöm a padlizsánokat ezzel a finom fűszeres töltelékkel. Reszelt sajttal megszórom és mehetnek az előmelegített sütőbe (csak úgy a rácsra téve) 200 fokon 20-30 perc alatt megsülnek.


Mi újhagymás citromos bulgurral fogyasztottuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin