Sokan készítik, szeretik ezt az ételt. Ez az én egyszerű változatom, mi így szeretjük!
Hozzávalók:
- 4 kisebb padlizsán
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g darált hús
- 1 hámozott darabolt paradicsom konzerv (240 g töltőtömegű)
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- friss bazsalikom levél
- olasz fűszerkeverék
- só, bors
- 100-150 g reszelt sajt
A padlizsánokat félbevágom, kivájom a belsejüket egy kis peremet hagyva.
Az olajom megfuttatom az aprított hagymát, fokhagymát, rádobom a húst és egy kicsit megpirítom. Hozzáadom a padlizsánok húsát, a paradicsom konzervet, a sűrített paradicsomot és fűszerezem. Mikor puhára főtt a husi, megtöltöm a padlizsánokat ezzel a finom fűszeres töltelékkel. Reszelt sajttal megszórom és mehetnek az előmelegített sütőbe (csak úgy a rácsra téve) 200 fokon 20-30 perc alatt megsülnek.
Mi újhagymás citromos bulgurral fogyasztottuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése