2013. augusztus 9., péntek

Bazsalikomos galuska mozzarellával

Tudom, hogy még meleg van és ez az étel nem tűnik nagyon nyáriasnak. 
De most van rengeteg bazsalikomom!



Hozzávalók:

  • 1 csokor bazsalikom (nálam 35 nagy levél)
  • 150 ml tej
  • 2 kifli vagy 2 szelet kenyér
  • 100 g kukoricadara
  • 100 g reszelt parmezán (grana padano...)
  • 1 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 2 csapott teáskanál só
  • őrölt bors
  • 200 g mozzarella
  • 3 dundi gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanálnyi vaj
  • 8 szelet bacon
A mosott szárított bazsalikom leveleket a tejjel botmixerrel pürésítettem. 


A kifliket késes aprító híján a turmixomban daráltam nem túl finomra. Késes aprítóval finomabbra lehet, gondolom!


Hozzáadom a kukoricadarát, a sajtot, a tojásokat, a bazsalikompürét és végül sózom, borsozom. Kézzel összekeverem. Ha túl száraznak találjátok, mehet bele még tej. 
30 percre mehet a hűtőbe pihenni, a kukoricadara egy kicsit megszívja magát.

Közben a vajon óvatosan megfuttatom, vagy inkább csak átmelegítem a szeletekre vágott fokhagymát. A mozzarellát felszeletelem.

Vizet forralok egy nagyobb fazékban és két evőkanál segítségével a grízgaluskához hasonló adagokat formálok a tésztából, 5 percig gyöngyöző vízben hagyom  főni. 
A sütőforma aljára kanalazom a vaj felét, szépen elrendezem rajta a leszűrt galuskákat. A szeletelt mozzarellával lefedem, ráfektetem a szalonnacsíkokat és meglocsolom a maradék fokhagymás vajjal.


Előmelegített sütőbe tolom, grillező fokozaton 15 percig sütöm. (Nekem addigra pont piros lett a bacon.) Nem szabad kiszárítani!


Fokhagyma, bazsalikom, bacon... Kell ennél több? 

2 megjegyzés:

  1. Névtelen12:08

    Jesszus! Ki kell próbálnom, de nem tudom eldönteni először ezt vagy a tésztasalátát. Isteni-fininek tűnnek (MIND).
    Nagy gasztro-tehetség "veszett el" benned.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sorrend mindegy, próbáld ki mindkettőt! Mindent meg tudsz csinálni!!!
      Sok szerencsét a buzsákihoz! :))

      Törlés

LinkWithin