Tudom, hogy még meleg van és ez az étel nem tűnik nagyon nyáriasnak.
De most van rengeteg bazsalikomom!
Hozzávalók:
- 1 csokor bazsalikom (nálam 35 nagy levél)
- 150 ml tej
- 2 kifli vagy 2 szelet kenyér
- 100 g kukoricadara
- 100 g reszelt parmezán (grana padano...)
- 1 egész tojás
- 2 tojás sárgája
- 2 csapott teáskanál só
- őrölt bors
- 200 g mozzarella
- 3 dundi gerezd fokhagyma
- 3 evőkanálnyi vaj
- 8 szelet bacon
A mosott szárított bazsalikom leveleket a tejjel botmixerrel pürésítettem.
A kifliket késes aprító híján a turmixomban daráltam nem túl finomra. Késes aprítóval finomabbra lehet, gondolom!
Hozzáadom a kukoricadarát, a sajtot, a tojásokat, a bazsalikompürét és végül sózom, borsozom. Kézzel összekeverem. Ha túl száraznak találjátok, mehet bele még tej.
30 percre mehet a hűtőbe pihenni, a kukoricadara egy kicsit megszívja magát.
Közben a vajon óvatosan megfuttatom, vagy inkább csak átmelegítem a szeletekre vágott fokhagymát. A mozzarellát felszeletelem.
Vizet forralok egy nagyobb fazékban és két evőkanál segítségével a grízgaluskához hasonló adagokat formálok a tésztából, 5 percig gyöngyöző vízben hagyom főni.
A sütőforma aljára kanalazom a vaj felét, szépen elrendezem rajta a leszűrt galuskákat. A szeletelt mozzarellával lefedem, ráfektetem a szalonnacsíkokat és meglocsolom a maradék fokhagymás vajjal.
Előmelegített sütőbe tolom, grillező fokozaton 15 percig sütöm. (Nekem addigra pont piros lett a bacon.) Nem szabad kiszárítani!
Fokhagyma, bazsalikom, bacon... Kell ennél több?
Jesszus! Ki kell próbálnom, de nem tudom eldönteni először ezt vagy a tésztasalátát. Isteni-fininek tűnnek (MIND).
VálaszTörlésNagy gasztro-tehetség "veszett el" benned.
A sorrend mindegy, próbáld ki mindkettőt! Mindent meg tudsz csinálni!!!
TörlésSok szerencsét a buzsákihoz! :))