Régen nagy divat volt tatárhúst készíteni, enni. Szerencsére a családban mindenki oda van érte.
Most felidézem, újra készítem ezt a régi kedvencet!
Hozzávalók:
- 600 g fehérpecsenye
- 50 g vaj (puha, szobahőmérsékletű)
- 3 tojás sárgája
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál ketchup
- 1-2 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 1/2 fej hagyma (reszelve)
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2-3 teáskanál só
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
A húst kétszer átdaráljuk, majd az összes hozzávalóval összekeverjük. Hűtőbe téve érleljük másnapig. Nem vitatom vannak akik frissen készítik, úgy szeretik. Így is-úgy is finom! Pirítós kenyérrel, hegyes erős paprikával a legjobb!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése