Vagy erdélyi tolófánk? Mi a különbség? Mindkettő égetett tésztából készül és forró olajban sül.
Akármi a neve, nagyon finom és még a farsangi szezonban sikerült kipróbálnom!
Hozzávalók:
- 250 ml tej
- 50 g vaj
- 20 g cukor
- 150 g liszt
- 1 csipet só
- 5 egész tojás
Öntet:
- 100 ml tejszín
- 100 g keserű csoki
A tejet a vajjal és a cukorral felforraljuk, majd lisztet és a sót beleszórjuk és rövid idő alatt sűrű masszává főzzük.
A masszát csillagcsöves habzsákba töltjük, ebből nyomunk hosszú csíkokat a forró olajba.
A csokis mártogatóhoz a forró tejszínbe olvasztjuk a csokidarabkákat.
Ha van kedvünk a kisült fánkokat meghempergethetjük fahéjjas cukorban is.
Nagyon finom volt!
Langyosra hűtjük, majd a tojásokat egyesével belekeverjük.
A masszát csillagcsöves habzsákba töltjük, ebből nyomunk hosszú csíkokat a forró olajba.
Kés segítségével választjuk le a tésztát a habzsákról.
A csokis mártogatóhoz a forró tejszínbe olvasztjuk a csokidarabkákat.
Ha van kedvünk a kisült fánkokat meghempergethetjük fahéjjas cukorban is.
Nagyon finom volt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése