2014. május 14., szerda

Spárgakrémleves

Spárgaszezon van, most levest főztem, egyszerűen...




Hozzávalók:
  • 1 csomag spárga (500 g)
  • 2 szem krumpli
  • 20 g vaj
  • 2-3 evőkanál olaj
  • szerecsendió (reszelt)
  • 200 ml tejszín
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyem
A spárgát megmosom, végeit levágom, krumplihámozóval megtisztítom, 2-3 centisre vagdalom. A krumplit hámozom, apró kockákra vágom.
A vajat és az olajat összeolvasztom, beleteszem a krumplit és a spárgát és megdinsztelem. Felöntöm vízzel, sózom, szerecsendióval ízesítem és puhára főzöm. Merülőmixerrel pürésítem, felforralom, majd lezárom a lángot a leves alatt. A tejszínben elkeverem a  tojás sárgáját és egy szűrőn keresztül a levesbe keverem. Petrezselyemmel megszórom, különféle levesbetéttel tálalhatom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin