Spárgaszezon van, most levest főztem, egyszerűen...
Hozzávalók:
- 1 csomag spárga (500 g)
- 2 szem krumpli
- 20 g vaj
- 2-3 evőkanál olaj
- só
- szerecsendió (reszelt)
- 200 ml tejszín
- 1 tojás sárgája
- 1 csokor apróra vágott petrezselyem
A spárgát megmosom, végeit levágom, krumplihámozóval megtisztítom, 2-3 centisre vagdalom. A krumplit hámozom, apró kockákra vágom.
A vajat és az olajat összeolvasztom, beleteszem a krumplit és a spárgát és megdinsztelem. Felöntöm vízzel, sózom, szerecsendióval ízesítem és puhára főzöm. Merülőmixerrel pürésítem, felforralom, majd lezárom a lángot a leves alatt. A tejszínben elkeverem a tojás sárgáját és egy szűrőn keresztül a levesbe keverem. Petrezselyemmel megszórom, különféle levesbetéttel tálalhatom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése