Gyors, egyszerű csirkés étel, csirkeimádó családom nagy örömére! Hidegen, melegen egyaránt finom, de szeletelni csak hidegen lehet szépen!
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell (kb: 500 g)
- só, bors
- 300 g szeletelt bacon
Mártáshoz:
- 3 egész tojás
- 3 evőkanál tejföl
- 4 csapott evőkanál liszt
- 50-100 g füstölt sonka
- 2 evőkanál zöldborsó (télen mirelit)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál só
- bors
Egy vajazott őzgerincformát a bacon felével kibéleljük.
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk és borssal ízesítjük.
A mártás hozzávalóit összekeverjük, beletesszük a csirkehúst, beleöntjük az előkészített formába majd a maradék baconnal befedjük.
Előmelegített sütőben légkeveréssel 180 fokon 40-45 percig sütjük.
Köretnek most ugyanazt a kuszkuszt készítettem el, mint itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése