A rebarbarával hadilábon állok, nem tudom eldönteni milyen...
Kísérletezem vele. Most limonádét készítettem belőle. Különleges ízű frissítő lett belőle!
Hozzávalók:
- 500 g rebarbara
- 250 g kristálycukor
- 2,5 dl víz
A rebarbarát megmostam, 2-3 centis darabokra vágtam. A vízzel, cukorral együtt felforraltam, majd addig főztem lassú tűzön, míg a rebarbara szétesett. (kb 10-15 percig)
Sűrű szűrőn keresztül lecsepegtettem, kb: fél liter szirupot kaptam. Kis üvegbe töltöttem, hűtőben tárolom, fogyasztáskor 1 pohárba ízlés szerint 3-4 evőkanál szirupot teszek, felöntöm vízzel, citromkarikával, mentával díszítem.
Lilafüge szakácskönyvében olvastam a receptet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése