2013. december 15., vasárnap

Narancsos sajttorta (Käsekuchen mit orange)

Nagyon szeretjük a sajttortákat legyen az natúr vagy gyümölcsös. Ez most intenzíven narancsos.
És ünnepi! Ma gyújtjuk a harmadik gyertyát a koszorún.


Hozzávalók a tésztához:

  • 200 g liszt
  • 50 g cukor
  • 1 csipet só
  • 1 egész tojás
  • 100 g hideg vaj
Töltelékhez:
  • 70 g vaj
  • 70 g cukor
  • 1 tk. vaníliakivonat v. 1 cs. vaníliáscukor
  • 3 tojás
  • 250 g natúr krémtúró
  • 250 g tejföl
  • 50 g étkezési keményítő
  • 2 narancs reszelt héja
A tésztához az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagolva 30 percre betesszük a hűtőbe.
Addig elkészítjük tölteléket. A narancsokat megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük. 
A vajat a cukorral, vaníliakivonattal jó habosra keverjük. A tojásokat egyesével hozzákeverjük. Most hozzákeverjük a túrót, tejfölt, keményítőt és a reszelt narancshéjat.
Egy 26 centis kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd a formára kinyújtott tésztával kibéleljük.


A simára kevert tölteléket a tésztára öntjük:


Előmelegített sütőbe toljuk, 175 fokon légkeveréssel az én sütőmben 55 percet sült, de
a sütésidő 30. percében a töltelék tetejére rendezzük a narancs szeleteket, és visszatoljuk hogy a maradék időben együtt süljenek meg.


Németországban a kihűlt tortát átlátszó zselével vonják be. Úgy nem szárad ki a narancs a tetején. Én ezt a lépést kihagytam, valószínűleg nem lesz ideje megszáradni :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin