2014. április 8., kedd

Evi sajtos pogija

 Kelesztés és tojás nélküli, gyors pogácsa, gondoltam Evi kedvelni fogja! Így is lett. Több variációban készítette: volt már medvehagymás, és graham liszttel készített változata is! Lassan már én is csak ezt a pogit sütöm, mert gyorsan összeállítható, nem kell keleszteni, hamar sül és a végeredmény egy levegős könnyű, puha pogácsa!
Ezt a pogácsát Kriszta konyhájában találtam.




Hozzávalók:

  • 400 g liszt
  • 250 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 2 dl tejföl
  • 30 g élesztő
  • 150 g reszelt sajt (trappista, de lehet valamilyen füstölt is)
  • 2 teáskanál só
A tetejére
  • 1 egész tojás (felverve)
  • kb: 50 g reszelt sajt
A tészta hozzávalóiból akár kézzel is egy könnyű kis tésztát gyúrhatunk, nem kell az élesztőt felfuttatni!!! A tésztát kelesztés nélkül lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tojással megkenjük, a sajttal megszórjuk, szaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a kis tésztakorongokat.
Én most 4 centis korongokat szúrtam ki a tésztából.



Előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel sütöttem k: 13-15 percig. 

A sütési idő függ a pogácsák vastagságától és a méretüktől! Ja és nem utolsó sorban a sütőtől is!!! Ezek az adatok mindig tájékoztató jellegűek!!! (és az én sütőmre vonatkoznak)


Érdemes dupla adagból készíteni!

1 megjegyzés:

LinkWithin