2014. március 17., hétfő

Kókuszos kocka

Egy elfeledett klasszikus recept, mondhatnám retró. Mi nagyon szeretjük!


Hozzávalók:

  •  400 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 80 g vaj
  • 300 g cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 2 dl tej
Csokis máz:
  • 250 g vaj
  • 250 g porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 8 evőkanál tej
  • rum ízlés szerint
150-200 g kókuszreszelék a hempergetéshez

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral.
A vajat a cukorral, a mézzel és a vaníliával jól kihabosítjuk, majd a tojásokat egyesével hozzákeverjük. Beledolgozzuk a lisztet és a tejet felváltva.

A masszát sütőpapírral bélelt (35x25 centis) tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Rácsra fordítva kihűtjük a tésztát és 4x4 centisre felkockázzuk.


Amíg a tészta hűl elkészítjük csokis mártogatót:
A rum kivételével mindent összekeverünk és éppen csak összeforraljuk a hozzávalókat. Ha levesszük a tűzről, belekeverjük a rumot is. 

Ha a mártogató is kihűlt, a tésztakockákat villára szúrjuk, megmártjuk a csokiszószba majd meghempergetjük a kókuszban.


Jó ha pár órát, esetleg 1 éjszakát pihen hogy a kókusz íze átjárja a csokis mézes piskótát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin