2012. november 30., péntek

Sajtos bundáshús

Tepsis hús, ez is Anyukám receptje. Ő is szereti az egyszerű, gyors, finom ételeket. 
Hát még én...



Hozzávalók:

  • 4 szelet (400 g) sertés karaj
  • 150 g trappista sajt
  • 4 púpos evőkanál tejföl
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • mustár
  • bors
Vékonyan kiolajozott tepsibe rakjuk a kiklopfolt hússzeleteket.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd rányomjuk a fokhagymát. Most jön a mustár, a tejföl és a tetejére a reszelt sajt.




200 fokon 30 perc alatt megsütjük.

A sütési idő felétől a tepsit az alsó rácsra áttehetjük, hogy alul is megpiruljon a husi.
Én sertéshúsból szoktam elkészíteni, de csirkéből is finom lehet.

2 megjegyzés:

  1. Irén12:39

    Mai ebédünk volt, Edinának egy darabot sikerült megmenteni. Gábor látva a tepsit, rögtön azt kérdezte: Angi? Kérdeztem, hogy miből gondolja, erre ő azt válaszolta, hogy nálunk azóta vannak újdonságok, amióta a Te receptjeidet olvasom. Kis gonosz. Egyébként tarjából csináltam, sajnos a karaj nálunk kevésbé népszerű. Szuper lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tarjából csinálják a szüleim is! Az is fini! Sőt!
      Ügyes vagy!

      Törlés

LinkWithin