Tepsis hús, ez is Anyukám receptje. Ő is szereti az egyszerű, gyors, finom ételeket.
Hát még én...
Hozzávalók:
- 4 szelet (400 g) sertés karaj
- 150 g trappista sajt
- 4 púpos evőkanál tejföl
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- mustár
- só
- bors
Vékonyan kiolajozott tepsibe rakjuk a kiklopfolt hússzeleteket.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd rányomjuk a fokhagymát. Most jön a mustár, a tejföl és a tetejére a reszelt sajt.
200 fokon 30 perc alatt megsütjük.
A sütési idő felétől a tepsit az alsó rácsra áttehetjük, hogy alul is megpiruljon a husi.
Én sertéshúsból szoktam elkészíteni, de csirkéből is finom lehet.
Mai ebédünk volt, Edinának egy darabot sikerült megmenteni. Gábor látva a tepsit, rögtön azt kérdezte: Angi? Kérdeztem, hogy miből gondolja, erre ő azt válaszolta, hogy nálunk azóta vannak újdonságok, amióta a Te receptjeidet olvasom. Kis gonosz. Egyébként tarjából csináltam, sajnos a karaj nálunk kevésbé népszerű. Szuper lett.
VálaszTörlésTarjából csinálják a szüleim is! Az is fini! Sőt!
TörlésÜgyes vagy!