Most egy nagyon egyszerű, gyors sütemény jön. Alaprecept szerint almás. Nekem volt egy doboz áfonyám, azt is belesütöttem. Mert ugye az áfonyától csak jobb lehet!
Hétvégén ezt nassoltuk.
Hozzávalók:
- 3 db alma (szerintem a savanykás a legjobb)
- 1 doboz (125 g) friss áfonya (elhagyható!)
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2 egész tojás
- 100 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 g szoba hőmérsékletű vaj
- 100 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- vaj és liszt a formába
Az almákat hámozzuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, vékonyra felszeleteljük. Az almaszeleteket a citrom levével meglocsoljuk.
A cukrokat keverjük habosra a vajjal, majd a tojásokkal is habosítsuk ki. A sütőporral elkevert lisztet és a citrom reszelt héját spatulával keverjük a masszába. Alaposan kivajazott, liszttel meghintett 26 cm-es formába öntjük a tésztát. A tetejére halmozzuk a gyümölcsöket.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb.: 40 percig sütjük.
Végül fahéjas porcukorral meghintjük. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése