Hétvégente szeretünk kalácsot reggelizni. Most nem a szokásos fonott mintával készült.
Hozzávalók:
- 200 g tejszín (2 dl)
- 200 g tej (2 dl)
- 1 egész tojás
- csipet só
- 2 evőkanál burgonyapehely
- 3 evőkanál cukor
- 600 g finom liszt
- 30 g élesztő
Ebben a sorrendben a kenyérsütőbe készítek mindent, 20 perces programmal kész a tészta. Kelesztőtálba átteszem a tésztát, duplájára kelesztem.
Lisztezett lapon kinyújtom, majd két oldalról bevagdalom, és egymásra hajtogatom a kis fülecskéket.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezem, majd konyharuhával letakarva újra duplájára kelesztem.
Felvert tojással megkenem, előmelegített gőzös sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsütöm.
Méretes 1 kilós foszlós kalács lett! |
Felséges húsvéti kalács lett belőle, külsőleg is hasonló lett a Tiedhez. Tegnap éjszaka készült, reggelre az asztalon pompázott, délutánra elfogyott, sütöm a második adagot. Kellemes ünnepeket az egész családnak!!!
VálaszTörlésFantasztikus vagy! Reggelre friss kalács... óóó, de jó!!! Én is akarok!
Törlés