2012. december 21., péntek

Vaníliás kifli

Omlós mandulás vaníliás kifli.
Klasszikus


Feleztem a receptemet, mert eredetileg 6 gáztepsire való volt. Mire a végére értem meguntam.

Hozzávalók (3 tepsihez):

  • 250 g liszt
  • 1 csapott kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 tojás sárgája
  • 75 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 200 g hideg vaj
  • 125 g darált mandula (héj nélkül)
A lisztet a sütőporral szitáljuk össze egy tálba, keverjük bele a többi hozzávalót. Gyúrjunk belőle sima tésztát. Fóliába csomagolva tegyük hűtőbe minimum 30 percre.
Osszuk 4 részre.


Mindegyik darabból a tenyerünkkel sodorjunk hurkát, szeleteljük kb.: 3 centis darabokra.




Mindegyik darabból formázzunk kiflit.



180 fokon 8-10 perc alatt megsül. Világosra kell sütni!

100 g porcukrot 1 csomag vaníliás cukorral összekeverünk. A kisült kifliket még melegen a tepsin megszórjuk a cukorral. Nagyon óvatosan kell bánni a kis kiflikkel, amíg meleg nagyon törékeny, ha kihűlt nem ragad rá a cukor! Inkább nem mozgatom, míg teljesem ki nem hűlt!


Dobozban sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin