2012. december 13., csütörtök

Zimtsterne - Fahéjas csilagok

Személyes kedvencem ez a süti, mindig a Bahlsen-től vettem, most már sütöm.
Mivel ez is száraz süti, jó sokáig eláll.
Mehet ez is a dobozba!

Zimtsterne
Hozzávalók: (2 és fél gáztepsihez)
  • 1 tojásfehérje
  • 150 g porcukor
  • 250 g finomra darált mandula (hámozatlan)
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
Mázhoz
  • 1 tojásfehérje
  • 100 g porcukor
Minden hozzávalót a mixertálba teszem, a robot dagasztókarjával kikeverem a tésztát.
Kézzel egy kicsit átgyúrom, majd porcukorral megszórt munkalapon folpack alatt 6 mm vastagra nyújtom. 


Csillagformával szaggatom, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.


A mázhoz a tojásfehérjéből és a cukorból kézi mixerrel sűrű fehér habot verek. Én zacskóba töltöttem és kidíszítettem a csillagokat.


Előmelegített sütőben légkeveréssel 130 fokon 8-10 perc alatt kisül.


Sütés közben figyelni kell a mázra! Fehérnek kell maradnia!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin