Személyes kedvencem ez a süti, mindig a Bahlsen-től vettem, most már sütöm.
Mivel ez is száraz süti, jó sokáig eláll.
Mehet ez is a dobozba!
Zimtsterne |
Hozzávalók: (2 és fél gáztepsihez)
- 1 tojásfehérje
- 150 g porcukor
- 250 g finomra darált mandula (hámozatlan)
- 1 teáskanál méz
- 1 teáskanál fahéj
Mázhoz
- 1 tojásfehérje
- 100 g porcukor
Minden hozzávalót a mixertálba teszem, a robot dagasztókarjával kikeverem a tésztát.
Kézzel egy kicsit átgyúrom, majd porcukorral megszórt munkalapon folpack alatt 6 mm vastagra nyújtom.
Csillagformával szaggatom, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
A mázhoz a tojásfehérjéből és a cukorból kézi mixerrel sűrű fehér habot verek. Én zacskóba töltöttem és kidíszítettem a csillagokat.
Előmelegített sütőben légkeveréssel 130 fokon 8-10 perc alatt kisül.
Sütés közben figyelni kell a mázra! Fehérnek kell maradnia!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése