Szilveszterre még elkészülhet. Finom és látványos ropogtatni való. Ezt is ki mástól tanultam, mint Anyukámtól! Olyan türelemmel készíti. Muszáj volt nekem is megtanulni!
Sajtos perec |
- 20 g élesztő
- 0,5 dl langyos tej
- 1 kávéskanál cukor
- 500 g liszt
- 200 g vaj
- 2 teáskanál só
- 100 g reszelt sajt
- tejföl (amennyitől jól nyújtható lesz a tészta)
Tetejére:
- 1 egész tojás
- 10-15 dkg reszelt sajt
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd a többi hozzávalóval egy nem túl tömör, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kézkímélés végett robotgép használata előnyt jelent :)!
4-5 mm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk.
Az egyszerűség kedvéért kenés helyett belemártjuk az enyhén felvert tojásba, majd a reszelt sajtba.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük.
Én nem kelesztettem, hanem nyújtottam, szaggattam, 4 tepsivel lett és mentek a sütőbe szép sorban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése