2012. december 19., szerda

Linzer fahéjas vörös szilvalekvárral töltve

Klasszikus linzer egy kis darált mandulával. A tésztában nincs sütőpor. Könnyen kezelhető, nyújtható, nem törik, nem szakad, sütésnél nem deformálódik. 
Ideális karácsonyi süti.



Hozzávalók:
  • 300 g vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 120 g porcukor
  • 120 g hámozott, darált mandula
  • 300 g sima liszt
Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Folpackba csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, tetszőleges formára szaggatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. 

Sok kis tésztavirág
Előmelegített sütőben 180 fokon 6-8 perc alatt megsütjük. Figyelni kell, hamar sül!

A lekvárt (ami van otthon) egy kicsi vízzel felfőzzük, fűszerezzük, kicsit várunk, hogy kihűljön majd összeragasztjuk a linzereket. Mehetnek dobozba. Hamar puhuló fajta. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom! Köszönjük a sok-sok finom sütit!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesn! Ebben Te is sokat segítettél!

      Törlés

LinkWithin