Kis családomban ez az olasz kalács majdnem olyan népszerű mint a bejgli.
Ennek az az oka, hogy barátnőm Milánóból hosszú éveken át ezzel lepett meg bennünket karácsonyi látogatásakor. Így ismertük és szerettük meg ezt a nagyon finom kalácsot. Finomabbnál finomabbakat ettünk, mégis a csokis ízlett a legjobban. Olaszországban a pékségekben sült kalács 3 napig készül! Persze itthon nem tudom reprodukálni, de ez már hasonlít...
Ennek az az oka, hogy barátnőm Milánóból hosszú éveken át ezzel lepett meg bennünket karácsonyi látogatásakor. Így ismertük és szerettük meg ezt a nagyon finom kalácsot. Finomabbnál finomabbakat ettünk, mégis a csokis ízlett a legjobban. Olaszországban a pékségekben sült kalács 3 napig készül! Persze itthon nem tudom reprodukálni, de ez már hasonlít...
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 2 db 7 g-os szárított élesztő
- 3 egész tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 480 g liszt
- 20 g keserű kakaópor
- 1 kávéskanál só
- 100 g porcukor
- 200 g puha vaj
- 200 g csokilencse
Langyos tejben elkeverjük az élesztőt, felfuttatjuk.
A tojásokat kicsit felverjük, hozzáadjuk a vanília kivonatot.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, porcukrot és hozzáadjuk a vaníliás tojást és a futtatott élesztőt. A robot tésztadagasztó karjával jól kikeverjük a tésztát.
Sűrű nokedli tészta lesz!
Letakarjuk, majd 1 órát kelesztjük.
Sűrű nokedli tészta lesz!
Letakarjuk, majd 1 órát kelesztjük.
Ezután több részletben hozzáadjuk a puha vajat (nehéz beledagasztani), megint 1 órát kelesztjük.
Most beledagasztjuk a csokilencsét és én egy 22 centis papír tortaformába kanalaztam a tésztát, újabb 1 órát pihentetjük. (Jobb lenne 18 centis magasabb forma, de nem kaptam.)
Megszórtam lapolt mandulával.
Megszórtam lapolt mandulával.
Előmelegített sütőben 160 fokon 50-60 percig kell sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése