2013. március 9., szombat

Csirkenuggets kuszkusszal

Gyors ebéd vagy vacsora!



Hozzávalók:

  • 500 g csirkemellfilé
  • 1 egész tojás
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz (kevertem bele 1 evőkanál szezámmagot)
A csirkemellet megmossuk, papírral leszárítjuk, kis kockákra vágjuk.
A vajat a tojással és a fűszerekkel összekeverjük és a húst előbb ebbe, majd a szezámmagos zsemlemorzsába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a panírozott húsfalatokat ne túl sűrűn, hogy körbe tudjanak pirulni a sütés közben.


200 fokos sütőbe toljuk és kb. 20 percig sütjük.

Köretnek kuszkuszt készíthetünk hozzá.
Hozzávalók:
  • 180 g kuszkusz
  • 2 dl forró víz
  • 6-8 db koktélparadicsom
  • 1/2 kígyóuborka
  • 3 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja és csavart leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
A kuszkuszt tálba tesszük leöntjük a forró vízzel, folpackkal szorosan lefedjük, 5-10 percig állni hagyjuk, míg magába szívja a vizet.
A paradicsomot, uborkát tetszőleges formára daraboljuk, a hagymát karikákra szeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk és a citromhéjjal a kuszkuszhoz keverjük.
A citrom levét az olívaolajat és a fokhagymát összekeverjük, sózzuk, majd ráöntjük a kuszkuszra és többször átforgatjuk.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin