Gyors ebéd vagy vacsora!
Hozzávalók:
- 500 g csirkemellfilé
- 1 egész tojás
- 4 evőkanál olvasztott vaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- zsemlemorzsa a panírozáshoz (kevertem bele 1 evőkanál szezámmagot)
A csirkemellet megmossuk, papírral leszárítjuk, kis kockákra vágjuk.
A vajat a tojással és a fűszerekkel összekeverjük és a húst előbb ebbe, majd a szezámmagos zsemlemorzsába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a panírozott húsfalatokat ne túl sűrűn, hogy körbe tudjanak pirulni a sütés közben.
200 fokos sütőbe toljuk és kb. 20 percig sütjük.
Köretnek kuszkuszt készíthetünk hozzá.
Hozzávalók:
- 180 g kuszkusz
- 2 dl forró víz
- 6-8 db koktélparadicsom
- 1/2 kígyóuborka
- 3 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja és csavart leve
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
A kuszkuszt tálba tesszük leöntjük a forró vízzel, folpackkal szorosan lefedjük, 5-10 percig állni hagyjuk, míg magába szívja a vizet.
A paradicsomot, uborkát tetszőleges formára daraboljuk, a hagymát karikákra szeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk és a citromhéjjal a kuszkuszhoz keverjük.
A citrom levét az olívaolajat és a fokhagymát összekeverjük, sózzuk, majd ráöntjük a kuszkuszra és többször átforgatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése