Végre itt a medvehagyma szezon! Idén ezzel a pogácsával nyitok.
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 500 g vaj
- 2 evőkanál só
- 2 tojás
- 1 doboz 375 g-os tejföl
- 1,5 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 50 g élesztő
- 100 g szobahőmérsékletű lágy vaj
- 1/2 csokor medvehagyma felaprítva
A cukros langyos tejben megfuttatom az élesztőt. A lisztet elmorzsolom a vajjal és a sóval majd beleütöm a tojásokat, hozzákanalazom a tejfölt, legvégül a futtatott élesztőt is. Szép egyenletes tésztát gyúrok (a nagy mennyiségű liszt miatt kézzel). Jó 1 órát pihentetem letakarva.
Lisztezett felületen kinyújtottam, megkentem a vajjal, rászórtam a medvehagymát.
Időhiányában szenvedtem, így kihagytam a háromszori hajtogatást, helyette feltekertem a tésztát mint a bejglit és fél órát pihentettem. (Így sajnos nem lesz olyan finoman réteges!)
Ezután ujjnyi vastagra nyújtottam, szaggattam, tojással lekentem, és csak addig pihentettem a sütőpapírral bélelt tepsin, míg bemelegedett a sütő.
Előmelegített gőzös sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsülnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése